Redefining Spaces

BACK TO ALL

Crowe

financial

Crowe

Crowe Singapore, a leading mid-tier accounting and advisory services firm in Singapore, appointed ID21 to design their new space that would reflect an elevation of the company’s brand, as well as to attract and retain new talent as the organisation grows. We created an open floor plan that introduced shared amenities located in the centre for easy access, while the workstations and private offices were positioned in each wing.

Crowe

Crowe

The inspiration behind our design approach originated from Crowe’s logo, depicting the pinnacle of a mountain. This image has been subtly incorporated in design elements all over the office. Acoustic panels featuring mountain ranges have been used in the meeting rooms, as well as the design of the carpet and printed graphics on the lockers. Natural and warm tones have been used to create an elegant but modest look, complemented with slight injections of their corporate brand colours as accents.

For the front of house, we created a warm and inviting reception area which would serve to make a memorable first impression for guests. This core area is where the activity happens, with the café style pantry and meeting rooms arranged symmetrically on the left and right respectively. Using operable walls, these three areas can be combined to create a large space to host events or townhalls.

Crowe

Crowe

Neighbourhoods and team seating were set up in the wings to facilitate collaboration, and consists of hotdesking options and fixed workstations. Private cubicles and enclosed offices have been placed along the inner and outer perimeter. The client also engaged a fengshui master to provide input on where different departments should be located.

Crowe
Crowe