BACK TO ALL

Revantage Asia

financial

Revantage Asia

Location: Samsung Hub | Size: 12,250 sqft | Client Industry: Corporate Services

In Pursuit of Better with Revantage Asia


ID21 was tasked with designing and building a workplace centred around culture, collaboration and connectedness for Revatange Asia, one of three global offices under Revantage, a Corporate Services affiliate of The Blackstone Group, the world’s largest alternative investment firm. The new workplace was envisioned to be a locally-inspired and sustainability-driven environment that strongly communicates Revantage’s rich brand vocabulary, enabling it to attract and retain the best talent in Singapore.

Revantage Asia

Guided by our concept - ‘The Revantage Way’, we designed a workplace that drives a high-performing, inclusive, and courageous culture where team members are connected to and inspired by Revantage’s purpose - In Pursuit of Better. Eco-certified materials and furnishings, lush greenery and touches of Singapore culture foster a sense of well-being and familiarity.


Revantage Asia

Revantage Asia

The user journey begins at the front of house, where the intent was to design a reception area with a ‘wow’ factor. Upon arrival, employees and visitors are greeted by a distinctive ceiling feature inspired by Revantage’s ‘R’ logotype. The latter is also creatively applied in other areas, such as the acoustic panels. Singapore-inspired elements, from Peranakan-inspired tiles to rattan furniture and scissor gate graphic walls, convey the unique identity of this regional headquarters, while communicating a consistent design language with other global offices. Biophilic elements such as a large moss wall and a hanging green trellis are introduced to soften the environment and bring the outdoors in.


Colours, textures and material applications were purposefully selected to reflect both the energetic atmosphere of the social hub, as well as the softer and more muted tones vibe of the general work area, creating a seamless transition for users as they move from the front to back of house. Designed with flexibility and future-proofing in mind, this multi-purpose collaboration space also enables Revantage Asia to easily transform the space to meet their current and future business needs.

Revantage Asia

The distinctive ceiling feature that has been incorporated throughout the office not only sparks visual interest, but also serves as a wayfinding tool to subtly demarcate different spaces in the office, enabling users to easily navigate the floorplate.


Revantage Asia
Revantage Asia

Through thoughtful design, the tangible articulation of Revantage’s signature logotype mark, brand and culture into their new space has resulted in a flexible and, people-centric work environment that reinforces their corporate culture, supports their employees’ well-being and promotes productivity.