Redefining Spaces

BACK TO ALL

The Galen

real-estate

The Galen

CapitaLand appointed ID21 to create a human-centric design for The Galen’s drop-off area, lobby and lift spaces. As the building was specially designed for chemicals, life sciences and IT companies, the main conceptual inspiration came from the shape of molecules moving and expanding. Our proposed plan aimed to maximize the utilization of the lobby space for both its visitors and tenants and features various zones and furniture settings to cater to different user needs.

The Galen
The Galen

Breaking away from the rigid and cold geometric forms of the building architecture, we introduced organic curves and circular shapes to mark the space. The great outdoors is brought in through the use of a warm colour palette and natural materials. Organic fractals can be found in the serpentine light installation and the art panels whose tones were handpicked to create an abstract pattern.

What at first seemed to be architectural constraints, the imposing building columns by the driveway and inside the lobby space became a design focus. Inspired by the shade and shadow that fall upon the columns when lit, we used this shape to enhance our design concept. We decided to make a bold statement by highlighting these columns and treating them as an accent for the space.

The Galen
The Galen

Through a lounge area, individual workspaces and group meeting pavilions, we have gone above and beyond in creating an entryway or waiting space. The Galen’s lobby space has been reimagined as a place for people to socialize, make plans and prepare for the workday.

The Galen
The Galen